marți, 25 decembrie 2012

De ce e Groupon tzeapa?

Imi place orice are motor, scoate zgomot, si se misca.

Cand am vazut oferta de pe groupon, pocketbike la Karting Grand Arena, mi-am zis ca trebuie sa o incerc. Am luat pentru doua persoane.

Ce a iesit?



Va scriu mai jos mailul trimis catre ei.


Buna ziua!
Tin sa va felicit pentru oferta atractiva. Mi-am dorit sa o incerc.
Ca un cumparator de buna credinta mi-am cumparat voucherul, l-am printat, si m-am prezentat la Karting Grand Arena.
Fiind un voucher pentru 2 persoane, doream 2 pocket bike-uri. Din pacate, ni s-a spus ca merge doar unul. Ni s-a recomandat sa revenim. Acestea se intamplau in ziua de vineri, 7 decembrie.
Am cerut un numar de contact, pentru a nu veni degeaba. Nu au. Cum nu au, nici laptop, pix, casa de marcat, nimic. Doar o masa.

Am revenit, asa cum ni s-a recomandat,  duminica seara, in data de 9 decembrie, in jurul orei 20:00. Din nou, era pustiu, desi e clar ca nu ar trebui sa fie asa. Angajata nu este in apropiere. Apare dupa vreo 2 minute, dupa ce ne-a vazut probabil pe camere. 
Avem un scurt dialog. Din care aflam ca, asa cum ne asteptam, nu s-a mai reparat nici un pocket bike. Oricum eram hotarati sa incercam serviciul. Chiar daca pe rand. Si sa lasam pretentiile absolut NORMALE pe alta data.
Raspunsul stupefiant: "Ati venit prea tarziu. Nu mai am benzina."
La ora 20:00, ei nu mai au benzina, desi programul e pana la 22:00. DUMINICA SEARA.
M-am oferit, in gluma sa aduc eu benzina, de la MOL-ul aflat langa intrarea in Grand Arena.
Si am incheiat.
Sunt un om cu buna cuviinta. Am evitat scandalul, prin care stricam buna dispozitie a tuturor, inclusiv a mea. Insa asa ceva e inadmisibil.
Ori, tratamentul este preferential, functie de metoda de plata, voucher/cash. Ori, sunt pur si simplu incompetenti.
Nu poti avea incasari, daca nu oferi servicii. Biliardul de langa, unde stationeaza si angajata Karting Grand Arena, era in proportie de 70% ocupat; deci se poate.

Cum nu am vazut nici un kart sau pocket bike functionand, sunt destul de sigur ca am cumparat vouchere pentru un pocketbike care nu functioneaza. Si nu lipsa benzinei e cauza.

DORESC SA IMI FIE RETURNATA CONTRAVALOAREA VOUCHERULUI.
Benzina si timpul pierdut, le veti achita in mod indirect. Pentru ca astfel de intamplari merita povestite, in cat mai multe locuri. Online sau offline.
Apropo, conform  Ordonantei nr. 130/2000 privind regimul juridic al contractelor la distanta, termenul de anulare este de 10 zile lucratoare, nu 7.
In plus, VREAU CA DATELE CARDULUI CU CARE AM PLATIT SA NU MAI RAMANA SALVATE.

Va doresc o zi buna!
Si va recomand mai multa atentie la selectarea partenerilor.


Am primit raspuns, a doua zi dupa amiaza.   Viteza decenta, raspuns prefabricat.

Banii au ajuns pana la urma si in cont. Ai zice ca toate-s bune si frumoase, nu?
NU.


Avand deja voucherul acela printat. Si cum scuzele penibile, tot penibile raman. Am mers si a treia oara. Sa vedem cum se prezinta situatia, mai au benzina la MOL-ul de langa. Si asa am ajuns pe 23 decembrie din nou. La 2 saptamani distanta.

Stiam cu cine trebuie sa vorbim, si unde o gasim. Ajunsi acolo, ca premiu pentru insistenta, suntem invitati sa ne dam.

Imi faceam deja probleme, vis-a-vis de corectitudinea actiunilor mele. Si cum sa fac, sa platesc pana la urma serviciile. Caci nu ma simteam bine, stiind ca as putea da o teapa. Desi la benzina consumata si timpul pierdut, venind deja de 2 ori degeaba, parca aveam unele dubii.

Ni se pune la dispozitie si echipament, il si probez. Punem benzina in rezervor. Pornim dracia. Si. Si....

Pai se tureaza, dar nu face nimic. Ambreiaj dus. Eh, macar sa ma imping. Ups, imi fuge ghidonul. Manerul stanga e aproape liber.

Am facut cateva poze calare pe agregat, razand de naivitatea mea, cum ca ar fi reparat jucaria, sau ca s-ar putea sa ii pacalesc eu pe ei.

Am lasat-o domnisoara cu parerile de rau, si am plecat foarte bine dispus. Se confirmase ce credeam de la prima intalnire. Cumparasem voucher, pentru un pocketbike care nu merge.Dar imi recuperasem banii la timp, din aceasta teapa. Pentru ca cei de la groupon, din ce am citit, regulamentul lor, si pe internet, au obiceiul sa ceara explicatii destule, cand vrei anularea unui voucher. Chiar daca esti in perioada de 10 zile lucratoare.
La ei sunt de fapt 7 zile de orice fel, banuiesc ca, se considera mai presus de lege.

In conditiile astea probabil ca,  nu vor vrea sa iti dea banii inapoi, ci te vor pune sa insisti. De cealalta parte, domnisoara te va aburi, cu ceva din lista ei de scuze. "N-am benzina, n-am doua pocketbikeuri, nu stiam ca nu merge, vin-o mai tarziu ca e valabil pana in februarie, si tot asa." Si uite asa vor juca ping-pong cu tine, pe banii tai.

In concluzie, nu recomand groupon.


Ei insa, insista. Au voucher pentru Mega Karting. 29 lei 10 minute. Daca mergeti pe pagina de tarife, a celor de la Mega karting,  pentru elevi si studenti de luni pana vineri e 30.  Mie personal nu mi se pare o oferta buna. Poate daca vrei sa mergi in weekend. Macar lor le merg karturile. Cred.


Daca aveti voucher la karting Grand Arena, cereti-va banii inapoi, fara ezitare, pocketbike-ul ala, nu se mai repara. Sa va mai zic, ca domnisoara ne zicea sa luam voucherul si sa venim alta data. Cum sa nu te binedispui.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu